lauantai 27. marraskuuta 2010

Menee yli mun ymmärryksen

Heipat, hyvät ystävät!

Taisin jo jollekin viestittää, että PC:ni oli korjattavana ja sillä reisulla onnistuivat kadottamaan mm. kirjanmerkkitietoni.
No, en ole vieläkään niitä onnistunut firefoxista löytämään.

Sen sijaan osa niistä, musiikkia lukuunottamatta, oli siirtynyt Netscapeen, joten aivan kaikkea ei sentään menetetty. Ihmetyttää vaan, mikä oli ne voinut sinne siirtää?

*************************************************************************************

Ja näin viikonvaihteeksi viimeisintä tutkimustietoa:

Pitkällisten kliinisten kokeiden jälkeen Julkun  tiedetoimitukselle on kirkastunut yllättävä tosiseikka, jota konventionaalinen tiede ei ole vielä havainnut. Nimittäin: humalatila lisää painovoimaa.
Tämän yllättävän ilmiön olemme omakohtaisesti kokeneet ja varmuuden saamiseksi yhä uudelleen ja uudelleen kokeen toistaneet.
Tulos on ollut aina vääjäämättä sama.

      Juotaessa viinaa se nousee päähän ja aiheuttaa humalan. Humala puolestaan kaareuttaa meitä ympäröivää aika-avaruusjatkumoa niin, että maapallon painovoimakenttään syntyy paikallinen poikkeama. Jaloillaan pysyminen vaikeutuu voimakkaassa humalassa ja kun tietty raja-arvo on ylitetty käy kahdella jalalla seisominen mahdottomaksi. Tällöin ihminen on pakotettu asettumaan nelinkontin jaksaakseen vastustaa kasvanutta gravitaatiota. Onpa havaittu tapauksia joissa uhri on joutunut makaamaan rähmällään lattialla pystymättä lainkaan  liikkumaan. Paikallinen painovoima voi tällöin saavuttaa jopa 4-5 G:n arvon. Samoin jos uhri vahingossa laittaa päänsä vatsalaukun painopisteen alapuolelle, niin lisääntynyt painovoima vetää vatsan sisällön lattialle. On selvää etteivät ihmisen kurkkulihakset pysty vastustamaan tällaista vetovoimaa.

     Tämä ilmiö selittää myös sen, miksi isot matkustajakoneet laskeutuessaan kentälle tulevat perä alempana maahan. Tämä johtuu siitä, että koneen takaosassa matkustajat ovat koko lennon ajan kitanneet verovapaata viinaa, kun taas koneen nokassa oleva miehistö on vesiselvä. Näin aiheutuu painopisteen siirtymä ja koneen peräosan suhteellinen painonnousu. Huomattavaa on myös se, että humalaisen pilotin pudotessa koneineen kone nimenomaan syöksyy kohti maata nokka edellä.

     Huom: Viina sinällään ei tietenkään aiheuta painovoiman lisäystä, vaan pikemminkin päinvastoin. Jokainenhan lienee huomannut, kuinka iloisen kevyesti viikonloppuviinat pystyy kantamaan ulos Alkosta.

(ISBN:  978-952-220-272-7)
 

1 kommentti: