sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kekkosestakin on laajalti kirjoiteltu


Kekkosen virka-aikana käytettiin kaikissa valtionhallinnon vessoissa Nokian kaksoiskreppiä. Valtion tilintarkastajat tarttuivat yksityiskohtaan. Rullat olivat kalliita, ja maa oli vähävarainen. Kaksoiskreppimääräys oli kuitenkin tullut presidentiltä itseltään, joten tilintarkastajien esimiehen piti soittaa Tamminiemeen.
    Presidentti hermostui.
-         Pitäisihän teidän tietää, että kaksoiskreppi on aivan välttämätön! Neuvostoliitto haluaa kopiot kaikista valtioneuvostossa käsitellyistä papereista.Huolestunut rouva seurasi olympiamiesten sauhuttelua kentällä ja kysyi urheilun tukipilarilta Lauri ”Tahko” Pihkalalta, saiko urheilija polttaa.
-         Parempi urheilla ja tupakoida kuin pelkästään tupakoida, kuului vastaus.

   Tupakansavua Tahko ei sietänyt. Kerran hän istui pienessä huoneessa, jossa moni sytytti savukkeensa jo ennen kuin puheenjohtaja oli avannut kokouksen. Heti nuijan kopahdettua hän pyysi puheenvuoron.
-         Herra puheenjohtaja, kun minä en polta, pyytäisin saada luvan pilata tämän huoneen ilmaa piereskelemällä.
Lupaa ei tullut, mutta savukkeet sammuivat.
Alatuvan Arska meni apteekkiin, ojensi farmaseutille omalääkärin kirjoittaman reseptin, odotti tovin ja sai verenpainelääkkeensä. Hän vilkaisi pakkauksen kylkeen kiinnitettyä annostelu-ohjetta ja sanoi:
-         Ei tämä enää onnistu.
Oli farmaseutin vuoro ihmetellä.
-         Siis tämä. Arska sanoi ja osoitti ohjetta, jossa luki: ”Kolme kertaa päivässä synnin jälkeen.”

Vetelissä vietettiin kantelenero Kreetta Haapasalon kuoleman muistojuhlaa. Päätilaisuus pidettiin ulkona kirkonmäellä, ja paikallislehdessä oli tiedotettu etukäteen:”Tilaisuudessa puhuu kirkkoherra, sateen sattuessa kappalainen.”
    Seuraavalla viikolla lehti saattoi kertoa:” Sää oli kaunis, ja tilaisuudessa puhui kirkkoherra. Muu ohjelma oli arvokasta.(ISBN 978-951-584-879-b)

11 kommenttia:

 1. Tahkon tupakkakorvausehdotus hyvä, ihan käyttökelpoinen.

  VastaaPoista
 2. Hih! Mistä näitä vitsejä oikein tulee, omasta päästäkö vai noista kirjoista, joita sivunreunat on täynnään. Mukavia ovat, itse en tykkää rienaavista ja ´tuhmista´ jutuista enää. Huom.enää!

  VastaaPoista
 3. Anjuusa:

  Suo anteeksi, olen ilmeisesti tullut sokeaksi noille rienaaville ja tuhmille vitseille.
  Oliko tässä nyt niitä?

  VastaaPoista
 4. netistähän näitä voi poimia mielin määrin..

  VastaaPoista
 5. Turhia pyytelet anteeksi, eihän tässä nyt mitään sellaisia ollut. Mutta näin pikkasen vanhentuneena en oikein tykkää niistä ala...jutuista. Se entinen ammatti kun ei sallinut niitä eikä niitä v....ja.

  Vitsejä en osaa enkä muista kertoa ulkoa, mutta nauraminen on kivaa. Siitä mie tykkään, joo !

  VastaaPoista
 6. Tuo tupakansavujuttu oli hyvä! Noin minäkin olen ajatellut monta kertaa, kun ihmiset öyhkyttävät tupakansavua silmille, mutta kun ei ole koskaan mahavaivoja niin ei ole voinut päästellä tupakansavun sekaan muita "tuoksuja"!

  VastaaPoista
 7. Resepti Laalille (ja muillekin tarvitseville):

  Siirry ruokavalioon, joka käsittää runsaasti
  * ruisleipää
  * hernekeittoa
  * erilaisia sipuleita, varsinkin valkosipulia mieluiten raakana taikka paistettuna

  Jo on ihme ellei ala luonto kutsua!

  VastaaPoista
 8. Hahhh.. Artti!

  Ei minun vatsaan tuollaiset jokapäiväiset ruuat vaikuta! Syön kaikkia noita säännöllisesti, ruisleipää, valkosipulia ja muitakin sipuleita, rakastan sipuleita! Hernekeittoa, tietenkin itse tehtyä, syön myös ilman mitään "sivuvaikutuksia"!

  Jollen syö kaurapuuroa aamupalaksi, syön ruisleipää. Ja päiväkahviksi myös mieluummin ruisleipäviipale kuin valkoista leipää tai leivonnaisia.

  Mutta jotkut ovat ehkä herkkiä tuollaisille ruuille.

  VastaaPoista
 9. Joopa joo, harvoin kai ne kirkkoherrat ovat kovin arvokkaita:)On Sinulla vp JOSKUS ollut vähän härskit vitsaukset, mutta mitä sitten ja minkä niille voi:)

  VastaaPoista
 10. mietin tuossa taas uusiksi lukiessa, että oliko tämä jokin vastaisku mun kekkosen aika mun silmin, sehän on lopulta enemmän oma elämäkertaa kuin Pressaa. No Kekkonen antaa sille ajalle elämässäni hyvän raamin, huonokin ,maalaus näyttää upealta komeissa kehyksissä.. heh. no joo.. kyllähän sä mun huumorin tiedät se on kuten olen jo usein sanonut eniten tilanne komiikkaa. luovaa hulluttelua, alapääjutut ei oikein innosta, se on nääs niin arvokas paikka. ollaan kaikki sieltä synnytty ja naisen asema on ollut aina vähän pilkattu ihan näihin päiviin, nyt on vielä blongivitsit.
  ihankuin jokainen vaaleatukkainen nainen olisi bimpo. ääh. miksei sit miehet kanssa.

  VastaaPoista
 11. Kekkonen oli instituutio sinänsä. Hänellä oli kyllä kyseenalaisiakin juttuja, mutta melkeinpä luulen, että hän pelasti Suomen kylmän sodan aikana toiminnallaan jota on kyseenalaistettu useinkin. Kyllä me olimme vaarassa silloin, näin jälkeen päin ajatellen vaikka ei sitä välttämättä silloin oivallettu.

  Itse en muista näitä aikoja, kun olin niin pieni, Kekkosen valtaan tullessa olin 3 v. Stalin kuoli samana vuonna kuin synnyin - toivottavasti minussa ei ole Stalinin henkeä! :D

  VastaaPoista